Bijzondere Metaalconstructies


Oorsprong

Bersselaar Constructie werd in 1957 opgericht door Jos van den Bersselaar, vader van de huidige eigenaar/directeur Hans van den Bersselaar. Wat begon als een smederij, is in ruim 60 jaar doorgegroeid tot een hoogwaardig metaalconstructiebedrijf met 90 medewerkers en een omzet van 18 miljoen euro.


Dit zelfstandige Brabantse familiebedrijf heeft zich in afgelopen tientallen jaren breed georiënteerd in de Nederlandse bouwsector. Van de inframarkt tot de maakindustrie en van de utiliteitsbouw tot aan de offshore; overal kent men Bersselaar Constructie als een betrouwbare en hoogwaardige partner.


Langdurige dienstverbanden en een hoge mate van betrokkenheid bij elkaar, vormen bij elke opdracht de ingrediënten van ons succes.

Als familiebedrijf is het borgen van onze continuïteit voor de lange termijn van groot belang. Dit doen we onder andere door de voortdurende instroom van jonge talenten die we zelf mede opleiden tot allround vakmensen. Daarnaast is Stijn van den Bersselaar, de oudste zoon van Hans, als derde generatie sinds 2018 actief binnen het bedrijf. Op zijn eigen manier vormt hij het bedrijf zodat deze klaar is voor de volgende generaties.


Persoonlijke ontwikkeling

Goede vakmensen zijn lastig te vinden, zeker in onze sector. Dit is de reden dat wij volop investeren in onze mensen. Dit doen we door o.a. BBL-opleidingen aan te bieden aan de jongere werknemers in de productie. Zij starten allemaal met MBO niveau 3 en het liefst stromen ze nog door naar niveau 4. Intensieve begeleiding van onze praktijkbegeleider en de vakmannen zorgt ervoor dat onze jonge collega's uitgroeien tot allround vakmensen.


Ook deeltijd HBO opleidingen zoals Bouwkunde of Technische Bedrijfskunde valt binnen de mogelijkheden.


Doorgroeien

Er is binnen ons bedrijf een grote diversiteit aan functies te bekleden. Denk aan: lasser, samensteller, werkvoorbereider, tekenaar of calculator. Een aanzienlijk aantal collega's zijn in de afgelopen jaren doorgestroomd naar een andere functie. De combinatie van praktische kennis en ervaring uit de productie is enorm waardevol voor een functie als tekenaar of calculator. Wij stimuleren zodoende ook deze trajecten en bieden alle hulp die een collega nodig heeft om het beste uit zijn/haar werk te halen.